DDV24: Én dag - store ringvirkninger

Alle foto: Petter Tran/Innovasjonsuken OPP

Demo Day Vestlandet samlet flere av regionens mest lovende startups og ledende investorer. Med millionstøtte til Tidligfasefondet og sterk oppslutning fra investormiljøet, markerte dagen et kraftig løft for Vestlandets innovasjonsøkosystem.

– Vestland, kom igjen, lød det fra Jeremy McCrohan til salen som hadde samlet over 200 investorer, gründere og næringslivsaktører i våre lokaler på Marineholmen.

Fikk siste nytt fra Innovasjon Norges utekontorer

 Med en atmosfære preget av optimisme og forventninger kunne tilskuerene lene seg tilbake og nyte over 20 pitcher, paneldiskusjoner, underholdning fra vertene Jeremy McCrohan og Ove Gjelsvik, i tillegg til et overraskelsesinnslag mot dagens slutt. Ballet ble åpnet av Hilde Hukkelberg og Alexander Bjerlo fra Innovasjon Norges utekontorer i Storbritannia og Irland og San Francisco og Bay Area som ga de fremmøtte siste nytt fra Silicon Valley og London.

– Vi hørte blant annet noen helt fantastiske pitcher og vi hadde to vinnere som ble sendt videre til 100 Pitches-konkurransen. Det var en fantastisk dag, oppsummerer McCrohan.

Viktig med møteplasser utenfor hovedstaden

Trond Riiber Knudsen, en av Norges mest profilerte startup-investorer, mente turen over fjellet var vel verdt det og  pekte på det høye nivået blant de lokale gründerne. 

– Imponerende dag her i Bergen, dere har mange sterke gründere. 

Han får støtte fra Glenn Gill i Idékapital:

– Jeg så etter selskaper som kunne være aktuelle for oss å investere i, så dette var en fin mulighet til å bli kjent med dem så tidlig som mulig og forstå hvilke ambisjoner selskapene har. I tillegg synes jeg det er viktig med en slik møteplass utenfor Oslo. Det var utrolig god stemning og bra presentasjoner, fastslår han.

Fra venstre; Trond Riiber Knudsen, Ingvild Meland, Roald Brekkhus, Glenn Gill og Kjetil Holmefjord.

Kvalifiserte seg til semifinale

Det var blant andre selskaper som Noteless, MipHic, Rockslice, Bú Composite og Happy Dogs som entret scenen for å overbevise investorene tilstede. Dagens første runde med pitcher var en kvalifikasjonsrunde til konkurransen 100 Pitches, Norges største pitchekonkurranse for investeringsklare startups. Vinnerne ble Bú Composite og Chargitecht som nå vil representere Vestlandet i semifinalen i Oslo. 7Analytics AS ble også annonsert som vinnere av Bergen kommunes etablererpris for 2024. Selskapet har utviklet en programvare for håndtering av klimarisiko.

Med en avslutning som inkluderte Fana Sparebanks imponerende bidrag på 6 millioner kroner til Tidligfasefond Vestland, understreket dagen viktigheten av regionale tidligfaseinvesteringer. Pål Kristian Haugetun fra Fana Sparebank argumenterte for verdien av fondet og bankens støtte til økosystemet:

– Vi heier på dere og er imponerte over folkene dere har fått med i styret, investeringskomiteen, som venturepartnere og i managementet, sa han fra scenen.

Fana Sparebank overrakte to sjekker til Tidligfasefond Vestland. 2 millioner kroner til oppstart av fondet og 4 millioner kroner til investeringer.

Gøril Selvik i Connect og Ove Gjelsvik  i VIS er avbildet sammen med Pål Kristian Haugetun (til v.) i Fana Sparebank.

- Fana Sparebank går foran

Sammen med Connect er VIS initiativtaker til fondet og eier av 50 prosent av managementselskapet.

- Fana Sparebank sitt bidrag, både til utvikling og investering i tidligfasefondet, er en gave til hele regionen, så her går Fana Sparebank foran for et felles krafttak for et sårt tiltrengt tidligfasefond på Vestlandet, sier Stine Fiksdal, administerende direktør i VIS.

Med ambisiøse startups, et mangfold av investorer, og en stemning som var preget av fremtidstro, bekreftet Demo Day Vestlandet nok en gang at Vestlandet er en region hvor innovasjon og entreprenørskap er i stor vekst.

__________________________________________

 Demo Day Vestlandet er et samarbeidsprosjekt mellom partnere som VIS, Farvatn, Sarsia, Connect, DNB, GC Rieber, Innovasjon Norge, Startup Lab, Norwegian Smart Care Cluster, Momentum, Eviny Ventures, EDIH Oceanopolis, Invest in Bergen, GCE Ocean Technology, NCE Seafood Innovation, Agenda Vestlandet, Innovasjonsuken OPP, Bergen Kommune, Proptech Innovation, NCE Finance Innovation, NCE Media, Dealflow og Unncommon.

Neste
Neste

VBI24: Og vinneren er….