Fra Vestland til verden

Av: OPP-redaksjonen I Foto: Petter Tran

Over 50 møteplasser leverte på ambisjonene å få enda flere vekstselskaper fra Vestland til verden, dyrke studententreprenørskap og virkelig få satt innovasjon på agendaen.

Innovasjonsuken OPP 2024 ble en festivaluke fylt med kunnskapsdeling, nettverking og engasjement.

– Jeg er svært fornøyd med årets resultat. Innovasjonsuken OPP har vist seg å være en uunnværlig møteplass hvor konkrete resultater og nye initiativer springer ut, sier styringsgruppeleder, Heidi Bjønnes Larsen i Vestland fylkeskommune og legger til:

– Årets storsatsing på studententreprenørskap og fokus på vekstselskaper fra Vestlandet var virkelig noe vi skal arbeide videre med.

Innovasjonsuken OPP har vært fått vist frem Vestlandets innovasjonskraft, hvor diskusjoner har dreid seg om løsninger og hvordan vi sammen kan skape verdier som løfter regionen. Innovasjon Norge hadde blant annet invitert utekontorene til Vestlandshovedstaden.

– For første gang fikk vi samlet utekontorene til Innovasjon Norge her i Bergen. Det var en unik mulighet for å samle ambisiøse vekstsselskaper og gjøre et felles kunnskapsløft for å sikre at enda flere skal lykkes, sier Rolf Sørland i Innovasjon Norge Vestland.

Rolf Sørland og Stephanie Chen Schmidt i Innovasjon Norge Vestland under åpningsarrangementet.

Innertier i Innovasjonsdistriktet

I Innovasjonsdistriktet på Marineholmen og Solheimsviken ble det avholdt alt fra åpningsarrangement, Demo Day Vestlandet, Eksportkonferansen: Go BIG or go home, DNB NXT og internasjonal entreprenørskapsfestival.

- Vi er veldig fornøyde med årets møteplasser og arrangementer, og de gode koblingene som ble gjort på tvers av forskere, studenter, gründere og etablert næringsliv. Det er akkurat dette Innovasjonsdistriktet skal stå for, forteller Øyvind Ramberg, markeds-og forvaltningsdirektør i GC Rieber Eiendom.

350 studenter deltok på studententreprenørskapsarrangement i Marinehallen.

Samarbeid på tvers

Innovasjonsmiljøet på Vestlandet har hatt høy tempo og mange relevante møteplasser i løpet av uken.


- Med  tusenvis av deltakere og utallige idéer utvekslet, er det ingen tvil om at Vestlandets egen Innovasjonsfestival er både kjært tiltrengt og en nødvendig møteplass for de gode samtalene som danner grunnlag for samarbeid på tvers av bransjer, yrker og miljøer. Det var en høydare å starte festivaluken med utdeling av Vestlandets beste idé, sier Hilde Indresøvde, nestleder i VIS.

Lars Grønnestad og Hilde Indresøvde i VIS, vinneren Bú Composite, Frode Fjeldstad, leder for Agenda Vestlandet.

Vestlendinger som evner å tenke nytt

OPPned har vært årets tema noe som har vært sentralt på arrangementene og i markedsarbeidet. Vi har intervjuet 100 vestlendinger og produsert over 300 SoMe- og bloggposter, som har bidratt til å spre ideer, erfaringer og inspirasjon på tvers av bransjer og miljøer.

Fra industrisamarbeid til impactinvesteringer, og fra studentgründere til etablerte næringslivsaktører – Innovasjonsuken har vist at vi ikke bare snakker om fremtiden, vi bygger den.

- Som festivalsjef er jeg utrolig stolt av hva vi vestlendinger får til når vi samler kreftene. Vi oppnår resultater når alle bidrar, og det er nettopp dette vi har sett gjennom hele Innovasjonsuken, sier Christina Sundli-Härdig og legger til:

- Med alt fra nye partnerskap, satsing på studententreprenørskap, nye koblinger til konkrete løsninger på samfunnsutfordringer, viser vi at det ikke finnes noen grenser når vi bestemmer oss for å gjøre en forskjell.”

Festivalsjef, Christina Sundli-Härdig og intern, Sofie Odfjell har gjennom markedsarbeidet løftet frem innovasjonsmiljøet.

Meld deg OPP

Innovasjonsuken OPP har ikke bare vært en festival – det har vært en akselerator for fremtidens Vestland, og vi har bare så vidt begynt.

Se filmen som oppsummerer årets festival, og hold av datoen for neste års festival som avholdes 15.-21.september 2025.

Forrige
Forrige

Nye gründerløfter – men uten tydelighet og konkrete svar for Vestlandet

Neste
Neste

«Årets helsegründer er Noteless.»