Kvinnedagen 2024 - Veien til ledelse

Foto: Petter Tran, Dråpe

Sammen med Connect Vest og NHO Vestland samlet vi i VIS over 200 engasjerte kvinner til frokost for å diskutere teamet “Veien til ledelse”. Arrangementet ble en arena for inspirasjon, nettverksbygging og feiring av kvinnelig leder- og gründerskap.

Arrangørene, blant dem Gøril Selvik fra Connect Vest, Hilde Indresøvde fra VIS, og Helene Frihammer fra NHO Vestland, hadde satt et ambisiøst mål for dagen: å inspirere til handling og oppfordre til et tettere samarbeid for å fremme kvinner i lederstillinger. Dette initiativet er et ledd i en større bevegelse for å bygge karrierestigen for kvinner, og for å fremme likestilling i arbeidslivet.

En av dagens høydepunkter var presentasjonene fra fire fremstående ledere som delte sine personlige og inspirerende reiser mot toppen av næringslivet. Disse historiene ga ikke bare innsikt i utfordringene og seirene ved kvinnelig lederskap, men også verdifulle lærdommer for andre som ønsker å følge i deres fotspor.

Bergen Næringsråd og Cure delte også ut prisen for årets kvinnelige gründer til Feddie Ocean Distillery, et selskap som har utmerket seg ikke bare for sin innovative tilnærming til forretningsdrift, men også for sitt bidrag til å fremme kvinnelig entreprenørskap. Ett av få selskap i Norge med 100% kvinnelige investorer.

Vi håpar og trur dette arrangement traff blink for å bygge nettverk, finne mentorar, og kanskje til og med starte eller forsette på eige leiarreise. Og ikkje minst bli inspirert til korleis ein sjølv kan være med å sette opp stigar for andre. - Helene Frihammer, reginal direktør Vestland - NHO Næringslivets Hovedorganisasjon

Arrangementet ga også rom for å anerkjenne og diskutere de utfordringene som fortsatt eksisterer for kvinner i arbeidslivet. En panelsamtale belyste viktigheten av mangfold og inkludering, og hvordan man kan omfavne feil og nederlag som en del av veien mot suksess.

Som en gest for å styrke dette fellesskapet, overrakte Formue en gave til Connect Vest: en styreportal designet for å forenkle koblingen mellom potensielle styrekandidater og styreverv. Dette verktøyet forventes å spille en kritisk rolle i å øke antallet kvinner i styreposisjoner i regionen.

Arrangementet var ikke bare en plattform for å hylle kvinnelig lederskap og entreprenørskap, men også en mulighet for deltakerne å knytte verdifulle kontakter. Minglepausene viste seg å være gyldne øyeblikk for nettverksbygging, understreket av den positive energien som DJ Asbjørg Evydatter bidro med gjennom musikken.

Dagen ble avsluttet med en følelse av fellesskap og fornyet motivasjon, et vitnesbyrd om kraften i samarbeid og støtte. Takket være bidrag fra alle involverte, inkludert sponsorene PwC Bergen og GC Rieber AS, ble arrangementet et minneverdig øyeblikk i kampen for å fremme kvinner i ledelse.

Det står klart at dette arrangementet ikke bare var en feiring av det som er oppnådd så langt, men også en oppfordring til fortsatt innsats for å sikre at veien til ledelse er åpen for alle, uavhengig av kjønn.

Foto: Petter Tran, Dråpe

Forrige
Forrige

Snart lanseres: Forskerentreprenørskaps-program

Neste
Neste

Leve bedre med kreft - et felles løft