Demo Day Vestlandet: – Det er en tydelig energi som bygger seg opp i Bergen 

Jeremy McCrohan er årets host på Demo Day Vestlandet.

Én dag, 20 startups og en fullsatt sal med investorer. Demo Day Vestlandet er rett rundt hjørnet, så vi har tatt en prat med årets host Jeremy McCrohan, administrerende direktør i Uncommon. 

 Når Demo Day Vestlandet 2024 straks går av stabelen, er det med 20 oppstartsbedrifter som skal opp til pers og presentere innovative løsninger innen teknologi, grønn energi, helse og eiendom.  

– Det er en tydelig energi som bygger seg opp i Bergen rundt innovasjon, impact og vekst. Det føles som at Bergens tid er akkurat nå, slår årets host, Jeremy McCrohan fast og legger til: 

 – Vi gjør det bedre enn forventet på mange områder, og regionens verdiøkning skjer raskt. 

For McCrohan er Demo Day ikke bare en møteplass hvor de gode idéene og kapital kobles, men også en viktig arena for å bygge relasjoner mellom gründere, investorer og andre nøkkelaktører i industrien. 

– Demo Day er en mulighet til å vise frem denne utviklingen, ved å samle gründere, investorer og samarbeidspartnere for å bygge relasjoner som kan akselerere vekst, forklarer han. 

Demo Day Vestlandet er muliggjort gjennom støttespillere og samarbeidspartnere fra hele økosystemet på Vestlandet.

– Hver pitch bør føles som første gang 

Som erfaren rådgiver for startups, blant annet gjennom sitt arbeid med Uncommon, har McCrohan noen gode råd til oppstartsselskapene som skal pitche på Demo Day Vestlandet. 

– Hver pitch bør føles som at det er første gang du forklarer idéen din for noen. Den energien og entusiasmen må skinne gjennom til publikum, oppfordrer han. 

For McCrohan handler det ikke bare om hva som blir presentert, men hvordan det blir formidlet. 

– Hvis nervene kicker inn, finn et smilende ansikt i publikum. eller forestill deg et. Og et lite triks, vift med tærne. Det hjelper deg med å holde deg til stede i øyeblikket, legger han til med et smil. 

Tar australsk humor med på scenen 

McCrohan er tydelig på hvilken atmosfære han ønsker å skape på Marineholmen 18.september 

– Min rolle er å holde energien lett, morsom og positiv, samtidig som selskapene får skinne. Og selvfølgelig vil jeg også sørge for litt australsk humor for å holde stemningen på topp, sier han. 

Som en del av programmet vil Uncommon-direktøren annonsere en nyhet som nok en gang vil sette Bergen på kartet internasjonalt. 

 – Jeg vil introdusere en internasjonal investeringskonferanse som skal avholdes i Bergen i 2025. Vi slo flere større byer i prosessen med  å sikre denne konferansen, og jeg har ventet lenge på å annonsere det offisielt, så det blir veldig gøy, avslører han. 

Det er imidlertid ikke bare presentasjonene fra oppstartsselskapene som står på programmet. Demo Day Vestlandet 2024 vil også inkludere paneldiskusjoner med nøkkelpersoner fra næringslivet og investormiljøet, mingling, investormøter og afterparty. McCrohan ser frem til et fullpakket program med faglig påfyll og inspirasjon. 

 – Jeg kan ikke vente med å høre presentasjonene, for jeg er genuint nysgjerrig og kommer definitivt til å ta notater. 

Uncommon-direktøren lover australsk humor fra Demo Day-scenen.

En essensiell arena for investorer 

For tidligfaseinvestorer gir Demo Day Vestlandet en sjelden mulighet til å oppdage nye selskaper med store potensialer. Her kan du som investor få førstehåndsinnblikk i innovative løsninger, samt muligheten til å investere tidlig i selskaper som kan gjøre en forskjell både regionalt og internasjonalt. 

Demo Day Vestland er en av de viktigste møteplassene for investorer som ønsker å oppdage fremtidens suksesshistorier og bidra til en bærekraftig utvikling. Og for oppstartsselskapene er det en unik mulighet til å sikre kapital i tidlig fase. 

– Arrangementet er mulig takket bred oppslutning fra hele økosystemet på Vestlandet, og partnere og støttespillere som bidrar raust med timer og peng, forteller Ove Gjelsvik i VIS. 

________________________________________________________________

 Demo Day Vestlandet er et samarbeidsprosjekt mellom partnere som VIS, Farvatn, Sarsia, Connect, DNB, GC Rieber, Innovasjon Norge, Startup Lab, Norwegian Smart Care Cluster, Momentum, Eviny Ventures, EDIH Oceanopolis, Invest in Bergen, GCE Ocean Technology, NCE Seafood Innovation, Agenda Vestlandet, Innovasjonsuken OPP, Bergen Kommune, Proptech Innovation, NCE Finance Innovation, NCE Media, Dealflow og Unncommon.

Forrige
Forrige

VBI24: Seks finalister kjemper om seieren

Neste
Neste

Internasjonale talenter samlet i Bergen for Startup Preschool