VBI24: Seks finalister kjemper om seieren

Konkurransen «Vestlandets Beste Idé», arrangert av VIS og Agenda Vestlandet, har nådd sin finale. Nå står seks imponerende finalister klare til å konkurrere om prisen.

Finalistene representerer nyskapende ideer som kan bidra til løsninger på noen av vår tids største utfordringer innen teknologi, hav, helse og energi. I denne saken skal du få bli enda bedre kjent med dem!

Dette er kriteriene
Samfunnet står overfor utfordringer som kun kan løses gjennom samarbeid på tvers av bransjer og fagfelt. I en verden som endrer seg raskt, er behovet for innovative idéer større enn noensinne. "Vestlandets Beste Idé" oppmuntrer gründere til å tenke utenfor boksen og komme med løsninger som utfordrer etablerte bransjer og forretningsmodeller.

For å delta må idéen oppfylle følgende kriterier:

  • Den må være banebrytende og utfordre en bransje eller forretningsmodell.

  • Idéen må være innovativ og representere noe nytt.

  • Teamet må bestå av minst to personer og vise gjennomføringsevne.

  • Løsningen må kunne skaleres.

  • Den må bidra til å løse FNs bærekraftsmål og støtte en bærekraftig omstilling på Vestlandet.

  • Idéen kan ikke være lansert.

  • Idéen må være innenfor feltene hav, energi, teknologi eller helse.

Vinneren av konkurransen får en premie til en verdi av 500 000 kroner, fordelt på 400 000 kroner i kontanter og 100 000 kroner i inkubatortjenester fra VIS.

Finalistene som snur opp-ned på sine bransjer

BU Composite ved Jakub Wijata og Elias Haugen.

BU Composite: Bygger fremtiden av avfall
BU Composite har en visjon om å forvandle avfall til bærekraftige byggematerialer. Deres idé svarer på et økende behov for grønnere løsninger i byggebransjen. Med eksisterende kunder og en klar plan fremover, håper de på å bruke denne konkurransen som et springbrett til å utvide sitt arbeid og gjøre byggebransjen mer bærekraftig.

Defibrio ved Arne Bergby.

Mobil hjertestarter/Defibrio: En løsning som kan redde liv
Denne ideen retter seg mot å redde liv ved hjertestans utenfor sykehus. Gründerens mål er ikke bare å vinne prisen, men å skape oppmerksomhet rundt et viktig helseproblem som påvirker mange. Ved å sette fokus på hvordan mennesker kan håndtere hjertestans i kritiske situasjoner, kan denne løsningen bidra til å redde liv nasjonalt og internasjonalt.

Chargitech ved Dagfinn Nærheim og Bjørnar Strømme.

Chargitecht: Optimaliserer lading for elektriske flåter
Chargitech fokuserer på en løsning som kan optimalisere ladeprosessene for elektriske kjøretøyflåter. De jobber med en innovativ tilnærming som har potensial til å forbedre effektiviteten i en stadig voksende grønn transportsektor. Gründerne ser stort potensial for å skalere løsningen og bidra til en mer bærekraftig fremtid for elektrisk transport.

Portunus Stabilisation System ved Henrik Bang Andreassen.

Portunus Stabilisation System: Løser utfordringer i havvind-bransjen
Portunus Stabilization fokuserer på et betydelig problem innenfor havvindindustrien. Deres idé handler om å forbedre stabiliteten og driftssikkerheten i kabelsystemer, som utgjør en viktig del av vindparkene. Dette kan bidra til å redusere kostnader og øke effektiviteten i denne viktige fornybare energikilden.

DogbiTe teamet.

DogBiTe: Forbedrer kreftbehandling for hunder og mennesker
DogBiTe jobber med en innovativ tilnærming til kreftbehandling for både mennesker og dyr. Deres unike produkt har potensial til å revolusjonere måten vi håndterer denne sykdommen på, og de er klare til å ta løsningen videre til neste fase. 

Progress Hub ved Johan de Jonge.

ProgressHub: Effektiviserer bygg- og anleggsbransjen
ProgressHub har utviklet et samarbeidsverktøy som er rettet mot små og mellomstore aktører i bygg- og anleggsbransjen. De ser stort potensial for å effektivisere prosjekthåndtering og forbedre kommunikasjonen på byggeplasser, både i Norge og internasjonalt..

Forrige
Forrige

VBI24: Og vinneren er….

Neste
Neste

Demo Day Vestlandet: – Det er en tydelig energi som bygger seg opp i Bergen