Student? Bli med å forme fremtidens innovasjonsmiljø i Bergen

Nå får du som student muligheten til å nettverke med noen av regionens fremste innovatører på studentenes Innovasjonsfestival. Spis Ole Sirnes autentiske tacos, mens du får med deg motiverende gründerhistorier og paneldebatter i Marinehallen 16.september.

Mandag 16. september er dagen du ikke vil gå glipp av, spesielt hvis du er student og brenner for innovasjon og entreprenørskap. Vestlandets Innovasjonsfestival, Innovasjonsuken OPP, kickstartes med et fullpakket program i Marinehallen som gir deg som student en sjelden mulighet til å møte gründere, studentorganisasjoner, og noen av de mest inspirerende innovasjonshodene på Vestlandet. Arrangementet er gratis, og de første som kommer får en deilig middag servert av kokebokforfatter og OPPSIG-stjernen Ole Sirnes.

VIS er en stolt partner av Innovasjonsuken OPP i samarbeid med et lag av sterke aktører som sammen gjør et løft for innovasjonsmiljøet på Vestlandet.

– VIS sine eiere har stort fokus på innovasjon og utdanning innen entreprenørskap, samtidig har vi mange startups med studenter som gründere. Gjennom å skape møteplasser som dette, kobler vi kompetanse og praktisk læring, sier Hilde Indresøvde, nestleder i VIS - Vestlandets Innovasjonsselskap, og legger til at hun er glad for å ha festivalsjef Christina Sundli-Härdig med på laget.

 – Vi ønsker å legge til rette for at studenter skal få en forståelse av hva det vil si å være gründer, samtidig som de får møte folk som kan hjelpe dem med å realisere egne ideer. Åpningsdagen er et utmerket sted å starte for alle som er nysgjerrige på innovasjon. Enten de vil realisere en idé, starte for seg selv eller jobbe i et gründerselskap, sier festivalsjefen.

Foto: Petter Tran

– Bergen bør bli stedet studentgründere finner hverandre

Det er viktig med slike møteplasser nettopp i Bergen, ettersom vi er godt på vei til å bli den nye gründerbyen, ifølge Inger Beate Pettersen, professor ved Høgskolen på Vestlandet:

– Vi er klyngebyen, vi er internasjonale, vi har studentene, forskerne og tette koblinger mellom akademia og næringsliv. Bergen kan, og bør, bli stedet hvor studentgründere kan finne hverandre, bli inspirert, utfordres, kobles mot industri, eksperter og investorer. For å endre og utvikle verden, slår Pettersen fast.

Programmet for åpningsdagen inkluderer flere spennende samtaler og paneldebatter med noen av regionens mest lovende gründere. Blant disse er Lasse Smedsvig, kjent for å ha vært med på å starte selskaper som Cutters, Freska og Askeladden, samt tidligere toppfotballspiller Ingrid Spord, som har lagt fotballen på hyllen for å satse på bærekraftig mat gjennom selskapet Mer Enn.

– Vi har invitert gründere som representerer forskjellige veier til suksess. Det er viktig for oss å vise studenter at det finnes mange måter å bygge sin egen karriere på, og at innovasjon kan skje innenfor alle felt, forklarer Sundli-Härdig.

I tillegg vil festivaldagen by på en spesialutgave av den bergensbaserte intervjupodcasten Drømmefanger, hvor Sander Henriksen fra Nordic USV, jusstudent og politiker Gyda Oddekalv, og Luqman Wadood fra Ung Debatt deler sine gründerhistorier.

Hvorfor er ikke Bergen bedre på studententreprenørskap?

Som en del av åpningsprogrammet arrangerer gründeravisen Shifter en paneldebatt med fokus på studententreprenørskap i Bergen. Panelet ledes av Vestlandets egen gründerjournalist, Kristine Askvik og består blant annet av Stine Fiksdal, administrerende direktør i VIS, og Erlend Waaler fra Startuplab. Panelet vil ta for seg hvordan Bergen kan styrke sin posisjon som et senter for studentdrevet innovasjon.

– Studentene er morgendagens entreprenører, og det er vårt ansvar å legge til rette for at de får tilgang til de riktige ressursene, nettverkene og støtten de trenger for å lykkes, sier Sundli-Härdig.

I tillegg til faglig påfyll, får de første deltakerne servert en gratis middag tilberedt av kokebokforfatter og OPPSIG-stjernen Ole Sirnes, som vil servere sine berømte birria tacos. Etter programmet blir det god tid til mingling med gründere, studentorganisasjoner og andre aktører fra innovasjonsmiljøet.

– Vi håper å skape en uformell og inspirerende atmosfære der studentene kan møte potensielle samarbeidspartnere og mentorer, sier Sundli-Härdig, og legger til at det er et begrenset antall billetter tilgjengelig.

Foto: Petter Tran

Innovasjon skjer ikke i et vakum

Innovasjon skjer ikke i et vakuum, det krever samarbeid, kreativitet og mot.

– Vårt mål med Innovasjonsfestivalen er å skape en arena hvor studenter kan utforske nye ideer, lære av eksperter og knytte bånd med likesinnede, forteller Sundli-Härdig og får støtte fra Hilde Indresøvde i VIS - Vestlandets Innovasjonsselskap:

– Denne festivalen er en gylden mulighet til å se gründerskap som en mulig karrierevei, og er for oss en mulighet til å invitere studentene inn i innovasjonsmiljøet, sier Indresøvde.

– For studenter som drømmer om å bli gründere, eller er nysgjerrige på entreprenørskap, er dette en mulighet til å møte rollemodeller og knytte verdifulle kontakter. Arrangementet gir studenter sjansen til å treffe andre med felles interesser, og utfyllende kompetanse, noe som kan være avgjørende for å realisere egne idéer. Med deltakelse fra ulike utdanningsinstitusjoner samler festivalen et mangfold av talenter og eksperter under ett tak. Kanskje er dette nettopp stedet hvor den neste store norske "unicorn" blir født, sier Bram Timmermanns, professor ved Norges Handelshøyskole (NHH).

Innovasjonsfestivalen er gratis og åpen for alle studenter, men det anbefales å sikre seg en billett tidlig. Kom og få en inspirerende start på uken med underholdning, spennende gründersamtaler og muligheten til å knytte verdifulle kontakter i innovasjonsmiljøet i vest.

Meld deg på og se programmet.

Forrige
Forrige

Internasjonale talenter samlet i Bergen for Startup Preschool

Neste
Neste

Dette tar de med seg hjem fra Arendalsuka